Saksijsko cveće


PORUČITE ONLINE

Ono što svi dobro poznajemo je, da biljke u prirodi imaju najvažniju funkciju – stvaraju kiseonik, pročišćavaju vazduh, povećavaju vlažnost.

U službi čoveka i kao dekorativni i simbolički element prisutne su više od 50.000 godina. Oplemenjuju i krase prostore, a najnovija istraživanja usmerena su i na veliki uticaj koje biljke imaju na psihu i raspoloženje čoveka.

Dokazano je da se, u zelenom okruženju, ljudi osećaju srećnije i zadovoljnije i povećavaju svoju produktivnost.

Zato danas, velike i uspešne kompanije posebnu pažnju posvećuju i biljkama u radnom prostoru.

Sobno cveće

Sobno cveće je prilagodjeno uslovima za kućno uzgajanje Ili u radnom prostoru.

Ne trpi hladnoću ( ispod 9 stepeni ), te se ne može iznositi napolje u zimskim uslovima. Neke od vrsta traže veću izloženost svetlu, bliže prozoru,neke su otporne na tamu. Neke su više zahtevne u pogledu održavanja, zalivanja i potrebne vlage u vazduhu, a neke manje. Nase osoblje uputiće Vas u karakteristike i potrebe svake pojedinačne vrste.


GALERIJA FOTOGRAFIJA

Baštensko cveće

Baštensko cveće može da uspeva samo napolju, usadjeno u bašte ili velike, duboke saksije i žardinjere

Neke mediteranske vrste smrzavaju u našim uslovima kontinentalne klime, pa za njih savetujemo da se zimi, u periodu mirovanja, unose u hladne i tamne prostorije (na temperaturama od 9 do 11 stepeni). Periodi sadnje su proleće i jesen.


Galerija fotografijaSezonsko cveće

Vrste cveća koje su karakteristične za odredjena godišnja doba

Većina je baštensko cveće, ali ih ima i u sobnim vrstama, izdvajaju se vrste koje cvetaju u proleće i one koje cvetaju u jesen. Naš asortiman pratiće aktuelnu sezonu i u ovoj grupi cveća.


GALERIJA FOTOGRAFIJA